ads
مطبخ یار
0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

معرفی برنج سیاه یا برنج امپراطور و خواص شگفت انگیز آن

چکیده کوتاه مطلب

برنج سیاه که به دلیل جدا نشدن سبوس آن، از خانواده غلات کامل محسوب می شود با دارا بودن خواص شگفت انگیزی که دارد می تواند سلامتی را برای شما به ارمغان بیاورد.
راهنمای مقاله

معرفی برنج امپراطور

برنج سیاه که به برنج امپراطور یا برنج ممنوع نیز معروف است، به دلیل دارا بودن مقادیر بالای آنتی اکسیدان و ارزش غذایی بالایی که دارد در حال محبوب شدن بین مردم است. دلیل این نامگذاری به خاطر این است که زمانی این برنج برای امپراطوران آسیای شرقی اختصاص داشت تا سلامتی و طول عمر آنها را تضمین کند و برای دیگران ممنوع بوده است. برنج امپراطور، برنجی با دانه متوسط است که دارای رنگ بنفش تیره و دارای طعمی مغزدار و کمی شیرین است. این برنج سبوس دار غنی از آنتوسیانین است که رنگدانه های آنتی اکسیدانی است و رنگ غیرمعمول آن را به برنج می دهد. نسبت به سایر انواع برنج، برنج امپراطور سرشار از پروتئین و آهن است. از نظر طب سنتی، این ماده مخدر مقوی خون محسوب می شود.

خاستگاه برنج امپراطور

 این برنج که حدود 10 هزار سال پیش در آسیای شرقی ایجاد شده، جد صدها نوع برنج مدرن کنونی است. همان طور که گفته شد رنگ سیاه ارغوانی آن نتیجه غلظت بالای آنتوسیانین است. این همان آنتی اکسیدانی است که مسئول رنگ بادمجان، زغال اخته، توت سیاه و انگور سیاه است.

بیشتر برنج های پرورشی دانه های سفید تولید می کنند، اما رنگ برنج امپراطور در اثر جهش ژنی ایجاد می شود و از طریق اصلاح نژاد به سایر گونه های برنج منتقل شده است.

ارزش غذایی برنج سیاه

برخی بر این باورند که باید به کلی از برنج فاصله گرفت در حالی که برخی دیگر توصیه می کنند بهتر است به گزینه های سالم تر مانند برنج قهوه ای، برنج امپراطور یا کینوا روی آورید، به هر حال برنج سیاه دارای ارزش های غذایی برجسته ای می باشد که در زیر به مهم ترین آنها پرداخته ایم:

- غنی از آنتی اکسیدان

رنگ سیاه یا بنفش عمیق این برنج نشانگر خاصیت آنتی اکسیدانی بالای آن است. مشابه توت سیاه و بلوبری، که به دلیل محتوای بالای آنتی اکسیدان، از رنگ عمیقی برخوردار است. بیرونی ترین لایه دانه (سبوس و پوست) حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان آنتوسیانین است. در حقیقت مقدار آنتوسیانین موجود در این برنج از هر دانه دیگری، از جمله برنج قهوه ای، برنج قرمز، کینوا یا سایر انواع غلات کامل رنگی بیشتر است.

آنتوسیانین می تواند به جلوگیری از بیماری های قلبی عروقی کمک کند، حرکات رادیکال های آزاد را محدود می کند که می تواند باعث انواع بیماری ها مانند دیابت و حتی سرطان شود. همچنین می تواند به بهبود عملکرد مغز و کاهش التهاب کمک کند.

برنج سفید و همچنین سایر غلات از درصد بالای مواد مغذی به دلیل شرکت در فرآیند تصفیه شدن یا آسیاب شدن محروم هستند. اکثر عناصر غذایی برنج در لایه خارجی، پوست و سبوس وجود دارد که فقط در غلات کامل حفظ می شوند که در سایر غلات به دلیل حذف شدن سبوس آنها، وجود ندارد.

از آنجا که بر روی برنج سیاه هیچگونه فرآیند تصفیه یا فرآوری انجام نمی شود، قادر است آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر خود را حفظ کند. این برنج همچنین حاوی ویتامین E است که برای حفظ سلامت چشم، پوست و ایمنی بدن مفید است.

- سم زدایی طبیعی

عناصر غذایی گیاهی موجود در برنج سیاه به پاکسازی بدن در اثر بیماری های ناشی از رادیکال های آزاد کمک می کند. برنج امپراطور با فعالیت آنتی اکسیدانی خود، به کبد (یکی از مهمترین سم زدا کننده های بدن) کمک می کند تا مواد ناخواسته را از بین ببرد.

- منبع خوب فیبر

برنج امپراطور در هر فنجان حدود 3 گرم فیبر دارد. این محتوای غنی از فیبر به تنظیم حرکات روده، جلوگیری از یبوست، اسهال و نفخ کمک می کند. این فیبر به اتصال سموم و مواد زائد درون دستگاه گوارش کمک می کند و پس از اتمام چرخه هضم، همه آنها را از سیستم خارج می کند. فیبر همچنین بعد از مصرف به بدن شما احساس سیری می دهد، بنابراین به کاهش وزن کمک می کند.

- سلامتی بهتر برای قلب

برنج سیاه

خوردن برنج سیاه ممکن است بر میزان کلسترول خوب شما نیز تأثیر مثبت بگذارد. مواد شیمیایی شیمیایی آنتوسیانین موجود در این برنج باعث کاهش کلسترول (LDL) می شود که به عنوان کلسترول بد نیز شناخته می شود که البته یک عامل شایع در بیماری های قلبی عروقی است.

- جلوگیری از خطر دیابت

برای جلوگیری از خطر دیابت و چاقی، توصیه می شود به جای استفاده از کربوهیدرات های تصفیه شده، غلات کامل مصرف کنید. سبوس دانه جایی است که تمام فیبر در آن ذخیره می شود. از آنجا که فیبر بیشترین قدرت هضم را دارد قادر است به گلوکز (قند) دانه کمک کند تا برای مدت طولانی تری جذب بدن بماند، در نتیجه سطح قند را به صورت ثابت حفظ می کند.بنابراین از مصرف این برنج به دلیل حفظ سبوس آن غافل نشوید.

- جلوگیری از خطر چاقی با مصرف برنج سیاه

برای افرادی که با چاقی دست و پنجه نرم می کنند، بهترین نوع برنج برای مصرف است. پر از فیبر است که نه تنها احساس سیری را در شما ایجاد می کند، بلکه باعث می شود از پرخوری جلوگیری کنید. مطالعات نشان می دهد که این نوع برنج همچنین می تواند به جلوگیری از مقاومت به انسولین کمک کند که اغلب با خطر ابتلا به دیابت و چاقی همراه است.

- پروتئین غنی تر

دلیل اینکه متخصص تغذیه از شما خواسته است مصرف برنج خود را کاهش دهید، کربوهیدرات بالای آن در مقابل پروتئین بسیار کم آن است. پروتئین ها در ساخت عضلات و کاهش وزن اضافی بسیار ضروری هستند. برنج امپراطور مقدار بسیار کمی پروتئین بدنتان را نسبت به سایر انواع برنج افزایش می دهد.

نحوه پخت برنج سیاه

پخت برنج امپراطور مانند پخت انواع دیگر برنج است. شما از نسبت 2 به 1 آب به برنج استفاده خواهید کرد و بعد از اینکه آب جوش آمد، برنج را اضافه کنید و می گذارید بپزد تا زمانی که برنج نرم شود و آب جذب کند. یک تفاوت این برنج با سایر انواع برنج این است که پختن آن حدود 10 دقیقه بیشتر از انواع دیگر برنج طول می کشد.

ads
ads
ads

موضوعات مجله

.

آخرین مطالب مجله

.
  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد یا جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.

 

 

لینک کوتاه مطلب
0