در ابتدا باید بگوییم که پالم یگ میوه است که تقریبا شبیه به خرماست و از درخت نخل مانندی چیده میشود و طعم تلخی دارد که در آفریقا بیشترین میزان برداشت را داراست.هم از خود پالم و هم از هسته آن میشود روغن گرفت.
چند سالی هست که یک شایعه خیلی بی اساس در کشورمان پخش شده است که گفته می شود پالم به شدت سرطان زاست و یا حتی کشنده است ، روغن پالم نه تنها کشنده نیست بلکه سرطان زا هم نیست.
اما نمی توان گفت بی ضرر است مثل اکثر روغن ها مصرف زیاده روغن پالم نیز میتواند باعث گرفتگی رگ ها شود ولی برای ورزشکارانی که فعالیت بدنی بالا و تغذیه ورزشی مناسبی دارند مصرف آن ضرر ندارد.
سالانه توی خیلی از کشور ها پیشرفته از این روغن تو صنعت های مختلف مثل شکلات سازی ، بیسکوییت و لبنیات استفاده می شود. در ایران هم استفاده های زیادی دارد که برای مصرف آن استاندار های مخصوص خود را داراست.
اما الزام مصرف روغن پالم چیست و چرا استفاده می شود؟
روغن پالم دارای مقدار زیادی پالمتیک اسید است که این ماده مقاومت زیادی به حرارت دارد یا به بیان دیگر نقطه ی دود بالایی دارد پس برای سرخ کردن بسیار مناسب است به همین دلیل درون روغن های سرخ کردنی جایگاه ویژه ای دارد. پس گول تبلیغات را نخورید وقتی تبلیغی ادعا دارد محصولاتش بدون پالم است، حتما خوب نیست باید ببینیم به جای پالم چه روغنی استفاده شده است؟ روغن بهتر یا بد تر؟
ولی جای بد ماجرا توی شیر و بقیه لبنیات است که بعضی وقت ها برای بالا بردن درصد چربی شیر به آن این روغن را اضافه می کنند این کار کشنده یا سرطان زا نیست اما خب تقلب محسوب می شود زیرا ما پول چربی شیر و یا خامه را می دهیم که ارزش غذایی بیشتری دارد اما چربی پالم دریافت می کنیم.