مطبخ یار

سوالات متداول در خصوص انتقال ویروس کرونا از راه مواد غذایی

چکیده کوتاه مطلب

ویروس کرونا به عنوان یک ویروس جدید و ناشناخته می‌تواند خطرات زیادی را برای انسان ایجاد کند. رعایت شیوه‌های بهداشت مواد غذایی باعث می‌شود احتمال انتقال ویروس کرونا از راه مواد غذایی به حداقل برسد.
راهنمای مقاله

بهداشت مواد غذایی در زمان کرونا مسئله ای است که در صورت رعایت نکردن می‌تواند مشکلاتی را برای سلامتی انسان ایجاد کند. مواد غذایی خام مانند گوشت و مرغ به تنهایی حاوی باکتری‌هایی هستند که در صورت پخت نادرست باعث به خطر انداختن سلامتی می‌شود.

 اگرچه نمی‌توان به طور قطع بیان کرد که انتقال ویروس کرونا از راه مواد غذایی امکان پذیر است ولی با داشتن آگاهی و دانش می‌توان از بروز خطرات احتمالی که منجر به  آلوده شدن فرد و روش های نه چندان اثر بخش درمان کرونا جلوگیری کرد. در این مقاله به بررسی سوالات متداول در خصوص انتقال ویروس کرونا از راه مواد غذایی خواهیم پرداخت.

 

آیا انتقال ویروس کرونا از راه موادغذایی امکان پذیر است یا خیر؟

هیچ گونه شواهدی وجود ندارد که نشان دهد ویروس کرونا از راه مواد غذایی منتقل می‌شود و خطری برای سلامتی افراد ایجاد ‌کند.

 راه اصلی انتقال ویروس کرونا عمدتا از طریق قطرات تنفسی، عطسه یا سرفه است. ویروس‌های قابل انتقال از غذا عمدتا ویروس‌هایی هستند که انسان از طریق مصرف غذا و آب آلوده به آنها مبتلا می‌شود.

 هیچ نمونه تجربی وجود ندارد که نشان دهد ویروس کرونا به عنوان یک ویروس قابل انتقال از طریق غذا یا نوشیدنی باعث آلودگی سلول‌های روده شده است.

 

آیا مواد غذایی به کرونا آلوده می‌شود؟

هنگامی‌که اصول بهداشتی مناسب حین دست زدن و آماده سازی غذا به درستی رعایت نشود سطح مواد غذایی به کرونا آلوده می‌شود.

 به عنوان مثال، با انتشار قطرات حاوی ویروس توسط فرد آلوده (مانند سرفه یا عطسه) روی غذا و سطوحی که برای تهیه غذا استفاده می‌شود (به عنوان مثال تخته‌های برش) باعث آلوده شدن غذا یا محیط آشپزخانه می‌شود و از این طریق ویروس کرونا از راه مواد غذایی قابل حمل می‌شود.

 

آیا ویروس کرونا در مواد غذایی می‌تواند زنده بماند؟

ویروس کرونا در مواد غذایی نمی‌تواند تکثیر شود، اما در شرایط خاصی می‌تواند بر روی مواد غذایی زنده بماند.

 

آیا در زمان انجماد و نگهداری ویروس کرونا در مواد غذایی زنده می‌ماند؟

مطالعات آزمایشگاهی نشان داده است که ویروس کرونا در دمای 4 درجه سانتی گراد بر روی سطوح مختلف به مدت چند روز باقی می‌ماند که ثابت کرده است که ویروس کرونا در مواد غذایی یخچالی یا به صورت یخ زده باقی می‌ماند. با این حال ارتباطی بین مصرف مواد غذایی و ابتلای افراد به ویروس کرونا پیدا نشده است.

 

آیا ویروس کرونا هنگام پخت غذا زنده می‌ماند؟

پخت و پز در دماهای بسیار بالا همراه با رعایت شیوه‌های بهداشتی مناسب، مصرف کنندگان را در برابر طیف وسیعی از عفونت‌های ناشی از غذا محافظت می‌کند و همچنین ویروس کرونا در مواد غذایی را از بین می‌برد.

 سازمان بهداشت جهانی توصیه می‌کند که غذاها به ویژه گوشت، مرغ، تخم مرغ و غذاهای دریایی و غذاهایی مانند سوپ و خورشت را بطور کامل و در دماهای بالا بپزید تا شک انتقال ویروس کرونا از راه مواد غذایی از بین برود.

 

آیا ویروس کرونا روی بسته بندی مواد غذایی و سایر سطوح زنده می‌ماند؟

ویروس کرونا از راه مواد غذایی

شواهد علمی‌نشان می‌دهد که ویروس کرونا می‌توانند در محیط و انواع مختلف سطوح که ممکن است با غذا در تماس باشند باقی بماند. ویروس کرونا بر روی فولاد تا هفت روز و روی پلاستیک و شیشه تا چهار روز دوام دارد.

تداوم وجود ویروس کرونا در مواد غذایی و بسته بندی آن به این معنا نیست که این مواد منبع عفونت هستند. در حال حاضر شواهدی مبنی بر انتقال ویروس کرونا از راه مواد غذایی و بسته بندی آنها یا سایر مواد وجود ندارد.

 

آیا ویروس کرونا از راه مواد غذایی می‌تواند وارد دهان شده و باعث عفونت روده شود؟

مطالعات آزمایشگاهی زیادی مبنی بر ایجاد عفونت روده ای با ویروس کرونا وجود دارد، با این حال نمونه تجربی و انسانی برای نشان دادن ویروس کرونا در دستگاه گوارش وجود ندارد که بتوان گفت ویروس کرونا از راه مواد غذایی وارد روده شده است و آنجا را آلوده کرده است.

مطالعات اخیر آزمایشگاهی (با استفاده از کشت سلولی) احتمال عفونت روده ای توسط ویروس کرونا را نشان داده است. با این حال، استفاده از مدلهای حیوانی به شواهد متناقضی منجر شده است.

 

متصدیان و تولیدکنندگان مواد غذایی برای جلوگیری از انتقال ویروس کرونا از راه مواد غذایی در طول همه گیری ویروس کرونا چه کاری باید انجام دهند؟

متصدیان صنایع غذایی برای جلوگیری از انتقال ویروس کرونا از راه مواد غذایی باید اصول و رویه‌های درستی را که توسط امنیت غذا و دارو هر استان ایجاد شده است را برای اطمینان از تولید ایمن مواد غذایی با دقت اجرا کنند.

در واقع کارگران سالم (از نظر سلامتی و بهداشت فردی) و رعایت شیوه‌های بهداشتی مناسب در تمام مراحل تولید، پردازش و بسته بندی غذا، کلید محافظت در برابر همه عوامل میکروبیولوژیکی هستند که باعث عفونت‌های غذایی می‌شوند.

 

نکات عمومی‌بهداشت مواد غذایی در زمان کرونا

  • دستان خود را قبل از تهیه هر غذایی حداقل 20 ثانیه با آب و صابون بشویید.
  • تخته‌های خرد کن را برای تهیه گوشت، ماهی و سبزی جدا کنید.
  • غذاها را در دماهای بالا بپزید.
  • اقلام قابل فسا را در یخچال یا به صورت یخ زده نگه دارید و به تاریخ انقضای محصول توجه کنید.
  • بازیافت یا دفع ضایعات بسته بندی مواد غذایی به شیوه مناسب و بهداشتی را رعایت کنید.
  • محصولات بسته بندی نشده، مانند میوه و سبزیجات را به صورت کامل و با شوینده مناسب سبزیجات بشویید.
  • بسته بندی‌های قوطی شکل را قبل از مصرف بشویید و تمیز کنید. دستان خود را نیز بعد از دست زدن به هر نوع بسته بندی بلافاصله بشویید یا از دستمال حاوی الکل استفاده کنید.

سخن پایانی:

ویروس کرونا به عنوان یک ویروس جدید و ناشناخته می‌تواند خطرات زیادی را برای انسان ایجاد کند. رعایت شیوه‌های بهداشت مواد غذایی باعث می‌شود احتمال انتقال ویروس کرونا از راه مواد غذایی به حداقل برسد.

ads
ads
ads

موضوعات مجله

.

آخرین مطالب مجله

.
  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد یا جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه مطلب
0