مطبخ یار

هر آنچه از خواص کره کنجد که باید بدانید

چکیده کوتاه مطلب

از خواص کره کنجد می‌توان به کمک به سلامت قلب، اثرات ضد سرطانی، تقویت سیستم عصبی، سلامت استخوان‌ها و... اشاره کرد.
راهنمای مقاله

کره کنجد می‌تواند به عنوان صبحانه وعصرانه‌ای دلچسب استفاده شود و یا در تهیه غذا‌هایی مانند حمص به کار برده شود. کره کنجد از دانه‌های کنجد تهیه شده و حاوی مواد مغذی زیادی است. در ادامه مقاله به بررسی خواص کره کنجد و عوارض احتمالی مصرف بیش از حد آن می‌پردازیم.

 

آشنایی با کره کنجد

کره کنجد از کنجد پوست کنده، آسیاب شده و برشته تهیه می‌شود. مواد مغذی فراوانی در دانه‌های کنجد وجود دارد، اما به دلیل سختی لایه بیرونی یا پوسته کنجد، جذب آن‌ها برای بدن دشوار است. مصرف دانه‌های کنجد به شکل کره کنجد به بدن اجازه می‌دهد تا مواد مغذی را به طور موثرتری جذب کند.

از خواص کره کنجد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

1- بسیار مغذی است

یکی از خواص کره کنجد مغذی بودن آن است. کره کنجد سرشار از چربی‌های سالم، ویتامین‌ها و مواد معدنی است. یک قاشق غذاخوری(15 گرم) کره کنجد حاوی مواد مغذی زیر است:

کالری: 90 کالری

پروتئین: 3 گرم

چربی: 8 گرم

کربوهیدرات: 3 گرم

فیبر: 1 گرم

علاوه موارد گفته شده، کره کنجد سرشار از تیامین(ویتامین B1) و ویتامین B6 است که برای تولید انرژی برای بدن مهم است.

 

2- سرشار از آنتی اکسیدان است

یکی دیگر از خواص کره کنجد این است که سرشار از آنتی اکسیدان می‌باشد. کره کنجد حاوی آنتی اکسیدان‌هایی به نام لیگنان است که به جلوگیری از آسیب رادیکال‌های آزاد در بدن کمک کرده و می‌تواند خطر ابتلا به برخی بیماری‌ها را کاهش دهد.

رادیکال‌های آزاد ترکیبات ناپایداری بوده و هنگامی که در سطوح بالا در بدن وجود داشته باشد، می‌تواند به بافت‌های بدن آسیب رسانده و منجر به ایجاد بیماری‌هایی مانند دیابت نوع 2، بیماری قلبی و برخی سرطان‌ها شود.

 

3- به سلامت قلب کمک می‌کند

خواص-کره-کنجد

کمک به سلامت قلب از دیگر خواص کره کنجد است. کره کنجد سرشار از چربی‌های تک غیراشباع و چند غیراشباع است. مطالعات نشان داده‌اند که مصرف این نوع چربی‌ها می‌تواند سطح کلسترول مضر را کاهش داده و خطر بیماری قلبی و سکته را کاهش دهد.

 

4- حاوی ترکیبات ضد التهابی است

یکی دیگر از خواص کره کنجد که باید به آن اشاره کرد خاصیت ضد التهابی آن است. مطالعات نشان می‌دهد که آنتی اکسیدان‌های دانه کنجد می‌تواند التهاب و درد مربوط به بیماری ریوی و آرتریت روماتوئید را کاهش دهد.

حدود 50 درصد چربی موجود در کره کنجد از اسیدهای چرب تک غیراشباع به دست می‌آید که دارای خواص ضد التهابی بوده و با کاهش خطر بیماری‌های مزمن مرتبط هستند.

 

5- باعث تقویت سیستم عصبی می‌شود

کمک به تقویت سیستم عصبی از دیگر خواص کره کنجد می‌باشد. چرا که کره کنجد حاوی ترکیباتی است که می‌تواند سلامت مغز را بهبود بخشد و خطر ابتلا به بیماری‌های عصبی مانند زوال عقل را کاهش دهد.  

 

6- اثرات ضد سرطانی دارد

اثرات ضد سرطانی از خواص کره کنجد است. برخی از مطالعات نشان داده‌اند که آنتی اکسیدان‌های دانه کنجد مرگ سلول‌های سرطان روده بزرگ، ریه، کبد و سینه را افزایش می‌دهند.

سزامین و سزامول(دو آنتی اکسیدان اصلی در دانه‌های کنجد) باعث مرگ سلول‌های سرطانی شده و سرعت رشد تومور را کاهش می‌دهد. علاوه براین آن‌ها از بدن در برابر آسیب رادیکال‌های آزاد محافظت کرده که باعث شده خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد.  

 

7- به عملکرد کبد و کلیه کمک می‌کند

خواص-کره-کنجد

سلامت کبد و کلیه یکی دیگر از خواص کره کنجد است. کره کنجد حاوی ترکیباتی است که می‌تواند به محافظت از کبد و کلیه در برابر آسیب کمک کند. این اندام‌ها مسئول حذف سموم و مواد زائد از بدن هستند.

علاوه براین، مطالعات نشان می‌دهد که مصرف کره کنجد باعث بهبود عملکرد کبد می‌شود. چرا که مصرف کنجد باعث افزایش چربی سوزی و کاهش تولید چربی در کبد شده و درنتیجه به طور بالقوه خطر ابتلا به بیماری کبد چرب را کاهش می‌دهد.  

 

8- به سلامت استخوان کمک می‌کند

کمک به سلامت استخوان‌ها از جمله خواص کره کنجد می‌باشد چرا که کره کنجد منبع بسیار خوبی از فسفر و منگنز است که هر دو نقش حیاتی در سلامت استخوان دارند.

محتوای بالای منیزیم موجود در کره کنجد برای حفظ سلامت استخوان‌ها مفید است. مصرف کافی منیزیم با تراکم استخوان بیشتر همراه است و در کاهش خطر پوکی استخوان به خصوص در زنان یائسه موثر است.

 

خطرات مصرف کره کنجد چیست؟

در کنار خواص کره کنجد، مصرف بالای آن می‌تواند با خطراتی نیز همراه باشد. از آن‌جایی که کره کنجد دارای محتوای چربی و کالری بالایی است، رعایت اعتدال در مصرف آن توصیه می‌شود.

یکی از معایب مصرف بالای کره کنجد این است که دانه‌های کنجد به عنوان یک آلرژی غذایی برتر شناخته شده که می‌تواند باعث مشکلات خفیف تا شدید برای سلامتی شود. درنتیجه افرادی که به آجیل یا دانه‌های کنجد حساسیت دارند باید از مصرف کره کنجد اجتناب کنند.

کره کنجد می‌تواند یک ماده غذایی مخاط ساز باشد که می‌تواند باعث احتقان بالقوه در سینوس‌ها و قفسه سینه شود. اگر احساس می‌کنید در آستانه سرماخوردگی یا آنفولانزا هستید از مصرف آن اجتناب کنید.

سخن آخر

کره کنجد از دانه‌های برشته شده کنجد تهیه شده که به عنوان صبحانه و یا عصرانه‌ای لذیذ محبوبیت بالایی دارد. از خواص کره کنجد می‌توان به کمک به سلامت قلب، اثرات ضد سرطانی، تقویت سیستم عصبی، سلامت استخوان‌ها و… اشاره کرد.

منبع:https://www.healthline.com

ads
ads
ads

موضوعات مجله

.

آخرین مطالب مجله

.
  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد یا جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه مطلب
0