مطبخ یار

معرفی 9 مورد از بهترین خواص نخود پخته

چکیده کوتاه مطلب

از جمله خواص نخود پخته می‌توان به پیشگیری از سرطان و دیابت، جلوگیری از کمبود آهن، مدیریت وزن، سلامت قلب و... اشاره کرد.
راهنمای مقاله

نخود یکی از مقوی‌ترین و قدیمی‌ترین حبوباتی است که به دست انسان کشت شده است. نخود حاوی ویتامین‌ها و مواد معدنی مختلفی است که مصرف آن فواید زیادی برای سلامتی دارد. خواص نخود پخته باعث شده از آن در تهیه مواد غذایی متنوعی مانند آش رشته، حمص، فلافل و… استفاده شود.

 

ارزش غذایی نخود پخته

نخود پخته را می‌توان بسیار آسان به رژیم غذایی اضافه کرد. نخود پخته به دلیل محتوای پروتئین بالایی که دارد، جایگزینی عالی برای گوشت در رژیم‌های گیاهی و وگان است. خواص نخود پخته آن را به انتخابی مقرون به صرفه برای اضافه کردن به وعده‌های غذایی تبدیل کرده است.

ارزش غذایی 100 گرم نخود پخته شده به شرح زیر است:

کالری: 164 کیلوکالری

پروتئین: 8.8 گرم

چربی: 2.6 گرم

کربوهیدرات: 27.4 گرم

فیبر: 7.6 گرم

کلسیم: 49 میلی گرم

آهن: 2.9 میلی گرم

فسفر: 168 میلی گرم

منیزیم: 48 میلی گرم

پتاسیم: 291 میلی گرم

 

1- خواص نخود پخته برای سلامت استخوان

کمک به سلامت استخوان‌ها از خواص نخود پخته است چرا که آهن، کلسیم و سایر مواد مغذی موجود در نخود پخته همگی می‌تواند به ساختار و استحکام استخوان کمک کند.

 نخود پخته مانند خرما یکی از مواردی است که باید در رژیم غذایی افرادی که می‌خواهند از پوکی استخوان جلوگیری کنند، قرار گیرد.

 

2- خواص نخود پخته برای مدیریت وزن

یکی از خواص نخود پخته کمک به مدیریت وزن است. پروتئین و فیبر موجود در نخود پخته می‌تواند به کنترل اشتهای شما کمک کند. در واقع اثرات پرکننده پروتئین و فیبر موجود در نخود به طور خودکار کالری دریافتی شما را کاهش می‌دهد.

فیبر‌های غذایی و پروتئین به عنوان حجم دهنده در دستگاه گوارش عمل می‌کنند. حجم دهنده‌ها باعث افزایش احساس سیری بعد از غذا می‌شوند. احساس سیری طولانی مدت‌ بعد از غذا خوردن می‌تواند به کاهش اشتها و کاهش کالری دریافتی کمک کند.

 

3- نخود پخته، سرشار از پروتئین گیاهی

نخود پخته منبع بسیار خوبی از پروتئین گیاهی است که آن را به یک غذای عالی برای افرادی که گوشت یا محصولات حیوانی مصرف نمی‌کنند تبدیل می‌کند.

برخی مطالعات نشان داده اند که کیفیت پروتئین موجود در نخود بهتر از سایر انواع حبوبات است. دلیل آن این است که نخود حاوی تمام اسیدهای آمینه ضروری به جز متیونین است.

 

4- خواص نخود پخته برای سلامت قلب

نخود پخته یک منبع عالی از چندین ماده معدنی مانند منیزیم و پتاسیم است که می‌تواند با جلوگیری از فشار خون بالا از سلامت قلب حمایت کند.

علاوه براین فیبر محلول در نخود پخته باعث کاهش تری گلیسیرید و کلسترول LDL (بد) می‌شود که سطوح بالای آن می‌تواند خطر بیماری قلبی را افزایش دهد.

 

5- نخود پخته و تاثیر آن در سلامت دستگاه گوارش

خواص-نخود-پخته

سلامت دستگاه گوارش یکی دیگر از خواص نخود پخته است. نخود پخته سرشار از فیبر است که فواید زیادی برای سلامت دستگاه گوارش دارد.

فیبر موجود در نخود بیشتر به صورت محلول است، به این معنی که با آب ترکیب شده و ماده‌ای ژل مانند در دستگاه گوارش ایجاد می‌کند. فیبر محلول به افزایش تعداد باکتری‌های سالم در روده کمک کرده و از رشد بیش از حد باکتری‌های ناسالم جلوگیری می‌کند.

 

6-خواص نخود پخته در پیشگیری از سرطان

رادیکال‌های آزاد سمومی هستند که در نتیجه متابولیسم و سایر عوامل در بدن تجمع می‌یابند. تجمع این سموم می‌تواند به سلول‌ها آسیب رسانده و منجر به انواع مشکلات سلامتی از جمله سرطان شود. آنتی اکسیدان‌ها به بدن در حذف این رادیکال‌های آزاد کمک می‌کند.

یکی از خواص نخود پخته پیشگیری از سرطان است چرا که سلنیوم و بتاکاروتن موجود در نخود پخته به عنوان آنتی اکسیدان عمل کرده و از ابتلا به سرطان جلوگیری می‌کند.

 

7- خواص نخود پخته جهت پیشگیری از دیابت

پیشگیری از دیابت از جمله خواص نخود پخته است. یک فنجان نخود( با وزن 164 گرم) حاوی 12.5 گرم فیبر است. مطالعات نشان می دهد که خوردن حداقل 30 گرم فیبر در روز می‌تواند به کاهش التهاب در افراد مبتلا به دیابت نوع 1 کمک کند.

علاوه براین رژیم غذایی با فیبر بالا می‌تواند به کاهش سطح گلوکز خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 کمک کند.

 

8- خواص نخود پخته برای جلوگیری از کمبود آهن

آهن در تولید گلبول‌های قرمز خون، رشد فیزیکی، رشد مغز و… نقش مهمی دارد. اگر بدن به اندازه کافی آهن دریافت نکند، ممکن است توانایی آن برای تولید گلبول‌های قرمز خون مختل شود.

این اتفاق به نوبه خود می‌تواند منجر به کمبود آهن شده که با علائمی‌ مانند ضعف، خستگی و تنگی نفس همراه است. یکی از خواص نخود پخته این است که سرشار از آهن است و مصرف آن می‌تواند از فقر آهن جلوگیری کند.

 

9- خواص نخود پخته برای سلامت مغز

نخود پخته منبع عالی کولین است که نقش مهمی ‌در عملکرد مغز و سیستم عصبی ایفا می‌کند. نخود هم‌چنین حاوی مقدار زیادی منیزیم است که یک ماده معدنی کلیدی برای عملکرد اعصاب است.

علاوه براین تحقیقات نشان می‌دهد که مواد مغذی موجود در نخود پخته مانند منیزیم، سلنیوم و روی، می‌تواند به محافظت در برابر افسردگی و اضطراب کمک کند.

 

سخن آخر

نخود یکی از پر مصرف‌ترین انواع حبوبات است که در تهیه غذاهای متنوعی از آن استفاده می‌شود. نخود پخته حاوی پروتئین و فیبر بالایی است که آن را به انتخابی مناسب برای اضافه شدن به رژیم غذایی تبدیل می‌کند.

از جمله خواص نخود پخته می‌توان به پیشگیری از سرطان و دیابت، جلوگیری از کمبود آهن، مدیریت وزن، سلامت قلب و… اشاره کرد.

ads
ads
ads

موضوعات مجله

.

آخرین مطالب مجله

.
  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد یا جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه مطلب
0