ads
مطبخ یار
0

No products in the cart.

Return To Shop

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

7 مورد از مهم ترین خواص کره محلی کدام است؟

چکیده کوتاه مطلب

از خواص کره محلی می‌توان به تقویت استخوان‌ها، تقویت سیستم ایمنی، سلامت پوست، پیشگیری از سرطان و... اشاره کرد.
راهنمای مقاله

کره محلی یکی از محصولات لبنی محبوب است که به طور مستقیم و یا در پخت و پز استفاده می‌شود. فارغ از خواص کره محلی و طعم لذیذش، به دلیل محتوای بالای چربی اشباع شده، عامل بیماری قلبی شناخته می‌شود. در این مقاله به بررسی خواص کره محلی می‌پردازیم.

 

ارزش غذایی کره محلی

قبل از پرداختن به بحث خواص کره محلی بهتر است با ارزش غذایی آن آشنا شوید. از آن ‌جایی که کره عمدتاً از چربی تشکیل شده، یک ماده غذایی پرکالری است. ارزش غذایی 1 قاشق غذاخوری (14 گرم) کره محلی به شرح زیر است:

کالری: 102

آب: 16%

پروتئین: 0.12 گرم

کربوهیدرات: 0.01 گرم

چربی: 11.52 گرم

ترانس: 0.47 گرم

کره محلی حاوی ویتامین‌ها به ویژه ویتامین‌های محلول در چربی است که نمی‌توان از اثرات مثبت آن بر روی سلامتی چشم پوشی کرد. ویتامین A، ویتامین D، ویتامین E، ویتامین B12 و ویتامین K2 به مقدار زیاد در کره محلی یافت می‌شود.

از دیگر خواص کره محلی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

1- تقویت استخوان

یکی از خواص کره محلی این است که به تقویت استخوان‌ها کمک کند. کره حاوی ویتامین D است، یک ویتامین مهم که برای رشد و تکامل استخوان‌ها حیاتی است. هم‌چنین کره دارای کلسیم است که برای استحکام استخوان‌ها ضروری است. کلسیم به پیشگیری از بیماری‌هایی مانند پوکی استخوان نیز کمک می‌کند.

 

2- سلامت پوست

کمک به سلامت پوست از دیگر خواص کره محلی است. کره حاوی ویتامین E است که در سلامت پوست نقش مهمی دارد. این ویتامین آسیب ناشی از اشعه ماوراء بنفش خورشید و التهاب پوست را کاهش می‌دهد. علاوه بر این میزان بهبودی زخم‌های پوستی را افزایش می‌دهد.

 

3- تقویت سیستم ایمنی

یکی دیگر از خواص کره محلی تقویت سیستم ایمنی بدن است. این نوع چربی‌های اشباع شده حاوی خواص ضد میکروبی، ضد تومور و تقویت سیستم ایمنی هستند.

 

4- سلامت دستگاه گوارش

کره سرشار از بوتیرات است( نوعی اسید چرب با زنجیره کوتاه) که با فواید متعددی همراه است. بوتیرات توسط باکتری‌های مفید در روده تولید شده و به عنوان منبع انرژی برای سلول‌های روده استفاده می‌شود. بوتیرات می‌تواند سلامت دستگاه گوارش را با کاهش التهاب روده و حمایت از جذب مایعات و الکترولیت‌ها تقویت کند.

از دیگر خواص کره محلی این است که می‌تواند به درمان سندرم روده تحریک پذیر (IBS) کمک کند، وضعیتی که با علائمی ‌مانند درد معده، یبوست و اسهال مشخص می‌شود.

 

5- کمک به مدیریت وزن

برخلاف تصور رایج، مصرف کره محلی شما را چاق نمی‌کند. اسیدهای چرب موجود در کره حتی نیازی به تجزیه شدن توسط روده ندارد. آن‌ها مستقیماً از روده کوچک به کبد جذب شده و به انرژی سریع تبدیل می‌شود. درواقع این اسیدهای چرب با زنجیره بلند هستند که به‌عنوان چربی در بدن ما ذخیره می‌شوند و می‌توانند مضر باشند.

 

6- کمک به درست کارکردن تیروئید

خواص کره محلی

کره حاوی ماده معدنی ید است، به نحوی که جذب آن برای بدن ما بسیار آسان است. بدن به ید نیاز دارد تا غده تیروئید به درستی کار کند. غده تیروئید هورمون‌هایی را تولید کرده که متابولیسم بدن را تنظیم می‌کند. از آن ‌جایی که بدن ید نمی‌سازد، باید از طریق رژیم غذایی تامین شود. درنتیجه با مصرف کره محلی این ماده معدنی تامین می‌شود.

 

7- پیشگیری از سرطان

پیشگیری از سرطان یکی دیگر از خواص کره محلی است که باید به آن اشاره کرد. کره محلی منبع عالی اسید لینولئیک مزدوج (CLA) است. مطالعات نشان می‌دهد که CLA می‌تواند خواص ضد سرطانی داشته و به کاهش رشد سرطان سینه، روده بزرگ، معده، پروستات و کبد کمک کند.

علاوه بر این کره سرشار از بتاکاروتن است، ترکیبی که بدن شما آن را به ویتامین A تبدیل می‌کند. بتاکاروتن باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه و سرطان پروستات می‌شود.

 

چربی‌های اشباع شده(مضر) کره چه اثراتی بر روی سلامتی دارد؟

کره محلی حاوی مقدار زیادی چربی اشباع شده است که در موادغذایی از جمله گوشت و لبنیات  نیز یافت می‌شود. در واقع حدود 63 درصد از چربی موجود در کره چربی اشباع شده(مضر) است، در حالی که چربی غیراشباع 37 درصد از کل محتوای چربی کره را تشکیل می‌دهد.

 حدود 11 درصد از چربی‌های اشباع شده در کره محلی را اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه (SCFAs) تشکیل می‌دهد که رایج‌ترین آن‌ها اسید بوتیریک است.

اسید بوتیریک یکی از اجزاء چربی شیر حیواناتی مانند گاو، گوسفند و بز است. مطالعات نشان می‌دهد اسید بوتیریک التهاب در سیستم گوارشی را کاهش داده و به عنوان درمانی برای بیماری کرون استفاده می‌شود.

به طور خلاصه می‌توان گفت با توجه به خواص کره محلی، مصرف آن در حد اعتدال می‌تواند بخش سالمی ‌از رژیم غذایی فرد باشد و تنها در صورتی باعث مشکلات قلبی عروقی و چاقی می‌شود که مصرف آن از حد اعتدال فراتر رود.

سخن پایانی:

اگرچه کره محلی کالری و چربی بالایی دارد، اما حاوی ویتامین‌های مهم بسیاری نیز می‌باشد.

از خواص کره محلی می‌توان به تقویت استخوان‌ها، تقویت سیستم ایمنی، سلامت پوست، پیشگیری از سرطان و… اشاره کرد. با توجه به خواص کره محلی و میزان چربی بالا آن مصرف متعادل کره می‌تواند انتخابی مناسب برای سلامتی باشد.

منبع:https://www.healthline.com

ads
ads
ads

موضوعات مجله

.

آخرین مطالب مجله

.
  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد یا جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه مطلب
0