استفاده از شیره خرما و ارده به عنوان صبحانه و یا میان وعده مغذی محبوبیت بالایی دارد. ترکیب این دو ماده علاوه بر به وجود آمدن طعم دلچسب فوایدی برای سلامتی نیز به دنبال دارد.
شیره خرما و ارده هر کدام به تنهایی خواص منحصر به فرد خود را داشته که ترکیب آنها با هم این خواص را دو چندان میکند؛ از این رو در ادامه به بررسی خواص شیره خرما و ارده میپردازیم.
خواص شیره خرما و ارده چیست؟
ارده از دانههای کنجد تهیه شده و خود به تنهایی میتواند یک غذای کامل محسوب شود. ترکیب ارده با شیره خرما که یکی از شیرههای خوراکی محبوب و مقوی است نه تنها طعمی لذیذ و خوشمزه ایجاد میکند بلکه خواص آن را نیز دو چندان میکند. از خواص شیره خرما و ارده میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
افزایش رشد مو
یکی از خواص شیره خرما و ارده افزایش رشد مو است. زیرا شیره خرما سرشار از آهن است که باعث افزایش گردش خون در زیر پوست و درنتیجه تقویت فولیکولهای مو و افزایش رشد مو میشود. با گردش خون، اکسیژن به تمام قسمتهای بدن از جمله سر منتقل شده و در نهایت از ریزش مو جلوگیری کرده و پیازهای مو را تحریک میکند.
سلامت استخوانها
شیره خرما حاوی عنصر بور است که به سلامت استخوانها کمک میکند. براساس مطالعات انجام شده وجود فسفر، پتاسیم، کلسیم و منیزیم در شیره خرما، آن را به مادهای قوی برای تقویت استخوانها و مبارزه با پوکی استخوان تبدیل کرده است. بنابراین کمک به سلامت استخوانها را میتوان از خواص شیره خرما و ارده نام برد.
منبع انرژی
یکی دیگر از خواص شیره خرما و ارده که لازم است به آن اشاره شود انرژی بالای آن است. شیره خرما منبع خوبی از پروتئین است که به حفظ ماهیچهها کمک میکند. بنابراین اگر ورزش میکنید، میتوانید قبل از ورزش از شیره خرما و ارده استفاده کنید تا کالری مورد نیاز بدن خود را با پروتئین مفید تامین کنید.
پیشگیری از کم خونی
شیره خرما منبع خوبی از آهن است. کمبود آهن میتواند منجر به کم خونی شود، وضعیتی که باعث سرگیجه، خستگی، شکنندگی ناخنها و تنگی نفس میشود. درنتیجه شما میتوانید با خوردن غذاهای غنی از آهن مانند شیره خرما و ارده به کاهش علائم کمبود آهن کمک کنید.
پیشگیری از بیماری قلبی

کمک به سلامت قلب از خواص شیره خرما و ارده است. مصرف شیره طبیعی خرما میتواند سطح تری گلیسیرید و استرس اکسیداتیو را کاهش دهد. این دو عامل خطر سکته قلبی را افزایش داده که نتیجه آن رسوب چربی در رگهای قلب است. علاوه براین شیره خرما منبع غنی پتاسیم است که فشار خون را کاهش داده و درنتیجه خطر سکته و بیماریهای قلبی را کاهش میدهد.
از طرفی ارده از دانههای کنجد تهیه شده که حاوی مقادیر زیادی فیتوسترول است و به کاهش فشار خون بالا، تری گلیسیرید خون و LDL (کلسترول بد) کمک میکند و نقش مهمی در سلامت قلب دارد. دانههای کنجد همچنین میتواند به کاهش فشار خون سیستولیک، فشار خون دیاستولیک و کاهش خطر بیماری قلبی و سکته کمک کند.
سلامت مغز
از دیگر خواص شیره خرما و ارده کمک به سلامت مغز است چرا که شیره خرما میتواند از مغز در برابر استرس اکسیداتیو و التهاب محافظت کند. شیره خرما سرشار از فیبر و حاوی تمام آنتی اکسیدانهای طبیعی است که وجود این ترکیبات به درمان بیماری آلزایمر و زوال عقل کمک میکند.
درمان یبوست
شیره خرما برای درمان یبوست نیز مفید است. فیبر موجود در این ماده غذایی برای تحرک روده مفید بوده و باعث شده غذا به راحتی از مجرای روده عبور کند. علاوه براین شیره خرما دارای مقدار زیادی فیبر نامحلول است که با افزایش مدفوع، باعث هضم غذا شده و برای رفع علائم یبوست مناسب است. درنتیجه درمان یبوست از دیگر خواص شیره خرما و ارده است.
ضد التهاب طبیعی
یکی دیگر از خواص شیره خرما و ارده که باید به آن اشاره کرد خاصیت ضد التهابی آن است. برخی تحقیقات نشان میدهد که کنجد(ساختار اصلی ارده) دارای خواص ضد التهابی قوی است و خطر ابتلا به بیماریهای مزمنی مانند سرطان، دیابت و بیماریهای خود ایمنی را کاهش میدهد.
لاغری و کاهش وزن
کمک به کاهش وزن از خواص شیره خرما و ارده است. ارده چربی زیادی دارد اما به دلیل وجود مقادیر قابل توجه پروتئین و فیبر در آن، با کاهش اشتها و جلوگیری از پرخوری باعث کاهش وزن میشود.
منبع غنی آنتی اکسیدان
ارده به دلیل داشتن مقادیر بالای آنتی اکسیدانهایی به نام سسامین به کاهش رادیکالهای آزاد در بدن کمک کرده و خطر ابتلا به دیابت نوع 2، بیماریهای قلبی عروقی و سرطان را کاهش میدهد.
جوان سازی پوست صورت
از دیگر خواص شیره خرما و ارده سلامت پوست است. چرا که ارده به دلیل دارا بودن ویتامینها و مواد معدنی فراوان باعث بهبود خاصیت ارتجاعی پوست به کمک بهبود تولید کلاژن شده و به جوان سازی آن کمک میکند.
سخن آخر
ترکیب شیره خرما و ارده که مصرف آن به عنوان صبحانه و یا میان وعده روزانه از محبوبیت بالایی برخوردار است، علاوه بر طرز تهیه آسان طعم لذیذی نیز دارد. از خواص شیره خرما و ارده میتوان به سلامت استخوانها، پیشگیری از کم خونی و بیماری قلبی، درمان یبوست، تامین انرژی، افزایش رشد مو و… اشاره کرد.