ذرت مکزیکی یک میان وعده گرم و لذیذ است که در سراسر جهان محبوبیت بالایی دارد. امروزه ذرت مکزیکی به یکی از غذاهای محبوب خیابانی تبدیل شده که به دلیل طرز تهیه ساده و سریع آن طرفداران زیادی به خصوص در فصول سرد سال دارد. در ادامه به خواص ذرت مکزیکی اشاره میشود.
آشنایی با ذرت مکزیکی
حدود 10000 سال پیش، ذرت برای اولین بار در بخشهایی از مکزیک و آمریکای مرکزی کشت شد. بومیان آمریکا این محصول را به عنوان منبع اصلی غذا رشد داده و برداشت کردند. امروزه ذرت یکی از پرمصرفترین غلات در سراسر جهان است.
ذرت مکزیکی میتواند با مواد و روشهای متنوعی بسته به سلیقه افراد تهیه شود. ذرت مکزیکی رایج در کشور ما یا همان سبک خیابانی ذرت مکزیکی، متشکل از ذرت، قارچ، سس مایونز، پنیر پیتزا، آویشن و نمک و فلفل است.
لازم به ذکر است ذرت مکزیکیهای آماده و خیابانی به دلیل داشتن نمک و چربی زیاد از خواص بالایی برخوردار نیستند اما اگر به روش صحیح و با مواد غذایی سالم تهیه شود میتواند جایگزینی مناسب برای انواع تنقلات باشد. برای برخورداری از خواص ذرت مکزیکی باید در تهیه آن از نمک و چربی کمتری استفاده شود.
خواص ذرت مکزیکی چیست؟
یکی از خواص ذرت مکزیکی به ارزش غذایی بالا ذرت برمیگردد. ذرت سرشار از کربوهیدرات، فیبر، ویتامینها و مواد معدنی است.
ارزش غذایی 100 گرم ذرت زرد پخته شده به شرح زیر است:
کالری: 96
آب: 73 درصد
پروتئین: 3.4 گرم
کربوهیدرات: 21 گرم
فیبر: 2.4 گرم
چربی: 1.5 گرم
فیبر موجود در ذرت میتواند فواید زیادی برای سلامتی داشته باشد. مصرف فیبر با کاهش خطر ابتلا به چندین بیماری از جمله بیماری قلبی و برخی سرطانها همراه است. علاوه بر این خوردن فیبر کافی به هضم سالم غذا کمک کرده و میتواند از شما در برابر مشکلات روده محافظت کند.
همچنین ذرت نسبت به بسیاری از سبزیجات دیگر دارای پروتئین بالاتری است و برای گیاهخواران یا افرادی که امیدوارند پروتئین بیشتری از منابع غیرحیوانی دریافت کنند، گزینه خوبی است.
خواص ذرت مکزیکی و سلامت چشم
از جمله خواص ذرت مکزیکی کمک به سلامت چشم است چرا که ذرت سرشار از ویتامین C است که به محافظت از سلولهای شما در برابر آسیب کمک میکند.
علاوه بر این ذرت زرد منبع خوبی از کاروتنوئیدهای لوتئین و زآگزانتین است که برای سلامت چشم مفید است و از آسیب عدسی که منجر به آب مروارید میشود جلوگیری میکند.
خواص ذرت مکزیکی و افزایش سیستم ایمنی بدن
افزایش ایمنی بدن یکی دیگر از خواص ذرت مکزیکی است. ذرت حاوی انواع ویتامینهای گروه B و پتاسیم است. پتاسیم از فشارخون سالم، عملکرد قلب، انقباضات عضلانی پشتیبانی کرده و از گرفتگی عضلات جلوگیری میکند.
ذرت همچنین 10 برابر بیشتر از سایر غلات ویتامین A را تامین می کند. ویتامین A سیستم ایمنی را تقویت کرده و به تشکیل غشاهای مخاطی در دستگاه تنفسی شما کمک میکند. غشاهای قویتر، موانع محافظتی بهتری برای جلوگیری از ورود میکروبها به جریان خون ایجاد میکند.
خواص ذرت مکزیکی و هضم غذا
کمک به هضم غذا از جمله خواص ذرت مکزیکی است. با مصرف ذرت بدن شما فیبر نامحلول دریافت کرده که تجزیه نشده و در جریان خون جذب نمیشود.
فیبر نامحلول در دستگاه گوارش باقی میماند، حجم مدفوع را افزایش میدهد و به دفع مواد زائد در بدن شما کمک میکند. این فرایند از یبوست جلوگیری کرده و میتواند به کاهش خطر سرطان روده بزرگ کمک کند.
خواص ذرت مکزیکی و کاهش خطر کم خونی
یکی دیگر از خواص ذرت مکزیکی کاهش خطر کم خونی است، زیرا ذرت سرشار از ویتامین B12، اسید فولیک و آهن است که به تولید گلبولهای قرمز در بدن کمک میکند. تامین مواد مغذی مورد نیاز برای تولید گلبولهای قرمز تازه، به کاهش خطر کم خونی کمک میکند.
خواص ذرت مکزیکی برای چاقی
اگر میخواهید چند کیلوگرم وزن اضافه کنید، ذرت مکزیکی میتواند یک میان وعده خوشمزه برای شما باشد. خوردن چربیهای مضر برای افزایش وزن، فقط شما را در دراز مدت با سایر مشکلات سلامتی مواجه میکند اما با مصرف ذرت مکزیکی، نه تنها کالری سالم دریافت میکنید، بلکه مجموعهای از ویتامینها و فیبر با کیفیت خوب نیز دریافت میکنید.
یکی از خواص ذرت مکزیکی کمک به افزایش وزن است. ذرت سرشار از نشاسته است. این بدان معناست که دارای قند و کربوهیدرات بالایی است که میتواند سبب افزایش وزن شود. علاوه بر ذرت که مصرف آن باعث افزایش کالری میشود مواد افزودنی در تهیه ذرت مکزیکی ماند کره و سس نیز میتواند باعث چاقی شود.
لازم به ذکر است که نباید در مصرف ذرت مکزیکی زیاده روی کرد چرا که میتواند باعث افزایش فشار خون و چربی شده و به سلامتی آسیب رساند.
از آنجایی که ذرت مکزیکی سرشار از نشاسته است میتواند باعث افزایش قند خون شود، در نتیجه افرادی که دیابت دارند باید در مصرف کربوهیدراتهای نشاستهای مانند ذرت دقت کنند. علاوه براین افرادی که سعی در کاهش وزن دارند بهتر است مصرف ذرت مکزیکی را در رژیم غذایی خود محدود کنند.
سخن پایانی
ذرت مکزیکی یک میان وعده خوشمزه و محبوب است که بسته به سلیقه افراد به روشهای مختلفی تهیه میشود. از جمله خواص ذرت مکزیکی میتوان به ارزش غذایی بالا ذرت، کمک به سلامت چشم، هضم آسانترغذا و از همه مهمتر کمک به افزایش وزن و چاقی اشاره کرد