مطبخ یار

مهم ترین فواید نشاسته ذرت چیست؛ آشنایی با عوارض احتمالی مصرف آن

چکیده کوتاه مطلب

از فواید نشاسته ذرت می‌توان به افزایش وزن، سلامت پوست، آسان‌تر کردن بلعیدن مایعات، بهبود نیش حشرات و... اشاره کرد.
راهنمای مقاله

نشاسته ذرت آرد سفید رنگی است که از دانه‌های ذرت به دست می‌آید. نشاسته ذرت یکی از فرآورده‌های محبوب ذرت است که برای غلیظ کردن سوپ‌ها، سس‌ها، دسرها و موادغذایی دیگر استفاده می‌شود. در ادامه مقاله به بررسی فواید نشاسته ذرت و عوارض احتمالی مصرف آن می‌پردازیم.

 

نشاسته ذرت چیست؟

نشاسته فراوان‌ترین کربوهیدرات در رژیم غذایی انسان است که بیش از 50 درصد کربوهیدرات مصرفی را تشکیل می‌دهد. نشاسته ذرت یکی از گونه‌های پرمصرف نشاسته‌ است که به عنوان غلیظ کننده در غذاها استفاده می‌شود. هم‌چنین برخی از آشپزها از نشاسته ذرت به جای آرد استفاده کرده تا قوام مورد نظر خود را در دستورالعمل‌های خاص به دست آورند.

برای تهیه نشاسته ذرت کشاورزان ابتدا سبوس، جوانه و آندوسپرم دانه‌های ذرت را جدا می‌کنند. سپس نشاسته حاصل از آندوسپرم هسته‌ها از طریق فرآیندی مخصوص استخراج می‌شود. در نهایت نشاسته ذرت خشک شده و بسته بندی می‌شود. فواید نشاسته ذرت و ایجاد طعم خوشمزه باعث شده امروزه این ماده غذایی محبوبیت بالایی در آشپزی پیدا کند.

نشاسته ذرت علاوه بر اینکه به عنوان یک افزودنی رایج غذایی استفاده می‌شود، کاربردهای تجاری زیادی نیز دارد. از جمله کاربردهای تجاری نشاسته ذرت می‌توان به استفاده از آن در ساخت باتری‌ها، پودر بچه، کبریت و… اشاره کرد.

 

فواید نشاسته ذرت

فواید-نشاسته-ذرت

درابتدا لازم است به ارزش غذایی نشاسته ذرت اشاره شود. یک فنجان(128 گرم) نشاسته ذرت حاوی مواد مغذی زیر است:

کالری: 488

پروتئین: 0.5 گرم

کربوهیدرات: 117 گرم

فیبر: 1 گرم

مس: 7 درصد نیاز روزانه

آهن: 3 درصد نیاز روزانه

منگنز: 3 درصد نیاز روزانه   

فواید نشاسته ذرت شامل موارد زیر است:

کمک به افزایش وزن

کمک به افزایش وزن و چاقی از فواید نشاسته ذرت می‌باشد. بنابراین اگر وزن کمی دارید و یا به دنبال افزایش سریع وزن هستید، مصرف نشاسته ذرت می‌تواند به افزایش کالری دریافتی شما کمک کند.

 

آسان‌تر کردن بلعیدن مایعات

افرادی که در بلع مشکل دارند(وضعیتی به نام دیسفاژی) می‌توانند از نشاسته ذرت برای افزایش ویسکوزیته مایعات خود استفاده کرده تا بلع برای آن‌ها راحت‌تر شود. چرا که یکی از فواید نشاسته ذرت این است که از آن برای غلیظ کردن مایعات استفاده می‌شود.

 

جایگزین بدون گلوتن در دستورالعمل‌های غذایی

یکی از فواید نشاسته ذرت بدون گلوتن بودن آن است. به همین دلیل نشاسته ذرت می‌تواند به عنوان جایگزین مناسب آرد گندم برای افراد مبتلا به بیماری سلیاک(حساسیت به گلوتن) استفاده شود.

کسانی که به گندم آلرژی دارند یا مبتلا به بیماری سلیاک هستند یا به دلایل دیگری از رژیم غذایی بدون گلوتن پیروی می‌کنند، می‌توانند به جای آرد در دستور پخت غذا از نشاسته ذرت استفاده کنند.

به عنوان مثال در دستورالعمل‌هایی که خواسته شده قبل از سرخ کردن، از آرد استفاده کرده یا از آرد برای غلیظ کردن سس‌ها استفاده شود، می‌توان به سادگی از نشاسته ذرت به عنوان یک جایگزین مطمئن استفاده کرد.

 

کمک به سلامت و زیبایی پوست

یکی دیگر از فواید نشاسته ذرت استفاده از آن در ساخت ماسک خانگی برای سلامت و زیبایی پوست است. برای این کار کافی است دو قاشق غذاخوری نشاسته ذرت را با یک عدد تخم مرغ و گلاب مخلوط کرده و خوب هم بزنید. سپس این مخلوط را به مدت 15 الی 20 دقیقه روی پوست خود گذاشته و سپس آن را بشویید.

 

درمان نیش حشرات

بهبود محل نیش حشرات از دیگر فواید نشاسته ذرت است. محل نیش حشرات هنگامی که در معرض رطوبت و میکروب‌ها قرار گیرد، بدتر و تحریک‌ کننده‌تر می‌شود. برای بهبود آن کافی است سه قاشق غذاخوری نشاسته ذرت را با آب ولرم مخلوط کنید و خمیر به دست آمده را برروی محل مورد نظر بمالید.

 

جنبه‌های منفی مصرف نشاسته ذرت چیست؟

فواید-نشاسته-ذرت

در کنار فواید نشاسته ذرت که به آن اشاره شد، مصرف آن می‌تواند با عوارض جانبی متعددی نیز همراه باشد. از جمله عوارض مصرف نشاسته ذرت می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

افزایش سطح قند خون

نشاسته ذرت فیبر کمی ‌دارد و به همین دلیل خیلی سریع در بدن هضم شده که ممکن است منجر به افزایش سطح قند خون شود. بنابراین اگر دیابت نوع 2 دارید و یا می‌خواهید سطح قند خون خود را بهتر کنترل کنید، نشاسته ذرت انتخاب خوبی برای اضافه شدن به رژیم غذایی شما نمی‌باشد.

 

آسیب به سلامت قلب

نشاسته ذرت به عنوان یک کربوهیدرات تصفیه شده در نظر گرفته می‌شود، به این معنی که تحت پردازش گسترده قرار گرفته و مواد مغذی خود را از دست داده است. مطالعات نشان می‌دهد که مصرف منظم غذاهای غنی از کربوهیدرات‌های تصفیه شده مانند نشاسته ذرت، می‌تواند بر سلامت قلب تأثیر منفی بگذارد.

 

فاقد مواد مغذی ضروری است

به غیر از نشاسته، کالری و کربوهیدرات موجود در آن، این ماده غذایی از نظر تغذیه مواد مغذی کمی ‌به بدن اضافه می‌کند. بنابراین، مهم است که نشاسته ذرت را با انواع مواد مغذی دیگر به رژیم غذایی خود اضافه کرده تا مطمئن شوید که نیازهای غذایی شما را برآورده می‌کند.

سخن آخر

نشاسته ذرت پودری سفید و متراکم است که از دانه‌های ذرت به دست آمده و اغلب به عنوان غلیظ کننده درغذاهایی مانند سس، سوپ و… استفاده می‌شود. از فواید نشاسته ذرت می‌توان به افزایش وزن، سلامت پوست، آسان‌تر کردن بلعیدن مایعات، بهبود نیش حشرات و… اشاره کرد.

منبع:https://www.healthline.com

ads
ads
ads

موضوعات مجله

.

آخرین مطالب مجله

.
  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد یا جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه مطلب
0