طب سنتی، دانش و مشکلات موجود آن را بیشتر بشناسید

چکیده کوتاه مطلب

طب سنتی (TM) در سراسر جهان رواج پیدا کرده است. اما این روش درمانی است که اغلب توسط بیمار انتخاب می شود. برای درك كارآیی، نیاز به تحقیقات گسترده تری می باشد.
راهنمای مقاله

می دانیم طب سنتی (TM) در سراسر جهان رواج پیدا کرده است.اما این روش درمانی است که اغلب توسط بیمار انتخاب می شود. برای درك كارآیی، ایمنی و مکانیسم عملكرد سیستمهای پزشکی سنتی و تلفیق آن در پزشکی نوین نیاز به تحقیقات گسترده تری می باشد. در این مقاله، تحقیقات انجام شده در مورد پزشکی سنتی و مشکلات موجود در تحقیق در مورد آن شرح داده می شود.

طب سنتی: دانش و تحقیقات موجود

 پزشکی (طب) سنتی: طبق گفته اطلس سازمان بهداشت جهانی (2002) ، طب سنتی به روشهای بهداشتی ، رویکردها، دانش و اعتقادات مربوط به داروهای گیاهی ، حیوانی و معدنی ، روشهای درمانی معنوی و تکنیکهای دستی که بصورت جداگانه یا ترکیبی استفاده می شود ، اشاره دارد.در واقع برای معالجه ، تشخیص و جلوگیری از بیماریها یا حفظ سلامتی استفاده می شود. 

شایان ذکر است که توضیحات پزشکی سنتی داده شده توسط سازمان بهداشت جهانی در سال 2002 ممکن است تاکنون تغییر کرده باشد.نحوه تکامل پزشکی سنتی را می توان به سه دسته مجزا  تقسیم کرد:

-سیستم های پزشکی مدون(گردآوری شده).

-طب عامیانه.

-اشکال متفق القول از سازمان جهانی بهداشت(اطلس جهانی)

1- سیستم های پزشکی مدون( گردآوری شده) شامل سنت های بزرگی است که بیش از ده ها قرن تکامل یافته است و شامل آیورودا ، سیده و اونانی در شبه قاره هند و طب سنتی چینی و طب سوزنی در چین است. این سنت های پزشکی درک بی نظیری از فیزیولوژی ، پاتوژنز ، فارماکولوژی و داروهای متفاوت با زیست پزشکی غربی دارند. شاید به دلیل همین رویکرد، سیستماتیک این سیستم های پزشکی در قرون گذشته حرفه ای شده اند.

2-طب عامیانه آن دسته از دانش سنتی است که بیشتر به صورت شفاهی منتقل می شوند ، طی قرن ها توسط جوامع ایجاد شده اند و از اجزای اکوسیستم طبیعت که بصورت محلی در دسترس و غالب استفاده هستند ، ایجاد می شود. طب عامیانی رسمي نبوده و براساس متغيرهاي متنوع و سازگار ایجاد شده است. 

این سازگاری به این دلیل است که در طب قومی بومی، اجتماعات مختلف و متفاوت از نظر جغرافیایی ، شباهت های زیادی وجود دارد.همچنین این طب عامیانه شامل تکنیک هایی است که بیشتر به بهزیستی مربوط می شوند ،مانند یوگا ، تای چی ، چی گونگ و مراقبه ها و تکنیک های مختلف تنفس.

 3- سازمان بهداشت جهانی یک اطلس جهانی را برای گردآوری اطلاعات مربوط به پزشکی سنتی در سطح جهان از نظر سیاست ، مقررات ، بودجه ، آموزش ، تحقیق ، عمل و استفاده منتشر کرد. این توضیحات شامل استفاده از پزشکی سنتی در آفریقا ، آمریکا ، منطقه جنوب شرقی آسیا ، منطقه اقیانوس آرام غربی (از جمله ژاپن و جمهوری کره) ، منطقه اروپا ، منطقه مدیترانه شرقی و منطقه استرالیا است. لذا به دلیل دسترسی آسان به پزشکی سنتی و انعطاف پذیری آن ، علاقه به پزشکی سنتی خاص برای این مناطق افزایش یافته است. 

براساس این اطلس جهانی منتشر شده توسط سازمان جهانی بهداشت کمیت و کیفیت ایمنی و داده ها در پزشکی سنتی برای برآورده کردن معیارهای مورد نیاز برای حمایت از استفاده از آن در سراسر جهان کافی نیست.

مشکلات تحقیق در طب سنتی (TM)

طب سنتی و درمان

در حالی که استفاده از پزشکی سنتی در سراسر جهان افزایش یافته ، تحقیقات در این زمینه ناکافی است.همچنین در پذیرش مطالعات انجام شده مشکلات جدی وجود دارد.
برخی از اصلی ترین دلایلی که نشان می دهد مطالعات انجام شده ناقص و ناکافی می باشد عبارت است از اندازه نمونه های کوچک ، نتایج متغیر یا متناقض ، و طرح های تحقیق ناکافی می باشد.سایر مشکلات عبارتند از: قدرت آماری ناکافی (احتمالاً مربوط به اندازه نمونه های کوچک) و کنترل های ضعیف می باشد.
در پزشکی سنتی معمولا از روشهای پیچیده ای برای درمان استفاده می کنند که شامل داروهای گیاه شناسی است. تشخیص و درمان فردی درپزشکی سنتی بیشتر تأکید بر به حداکثر رساندن توانایی ذاتی بدن در بهبود خود و رویکرد کل سیستمهای بدن ، که دراصل در آن به ویژگیهای جسمی ، روحی و معنوی یک بیمار تأکید می شود. این در حالی است که در پزشکی معمولی(CM) بیشتر بر “بیماری” تمرکز وجود دارد.به خاطر همین موضوع است که جمع آوری اطلاعات برای پزشکی سنتی غالبا دشوار خواهد بود.

ads
ads
ads

موضوعات مجله

.

آخرین مطالب مجله

.
  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد یا جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه مطلب
0