ads
مطبخ یار
0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

پاستوریزه کردن و استرلیزه کردن چه تفاوتی با هم دارند؟

چکیده کوتاه مطلب

پاستوریزه کردن فرآیندی است که حرارت دادن مواد غذایی در دمای 60 تا 100 انجام می شود در حالی که استرلیزه کردن در دمای 120 تا 150 انجام می شود.
راهنمای مقاله

امروزه در کارخانجات مواد غذایی میزان ماندگاری محصولات یکی از مهم ترین چالش هاست، برای افزایش عمر مفید مواد خوراکی ۲ روش متداول تر است:
1. پاستوریزه کردن
2. استرلیزه کردن
این دو روش با هم تفاوت هایی دارند که کامل به آن می پردازیم:

1- پاستوریزاسیون

برای پاستوریزه کردن مواد غذایی، محصول را به مدت ۱۵ ثانیه الی نیم ساعت(بستگی به نوع محصول دارد) در معرض حرارت ۶۲_۱۰۰ درجه سانتی گراد قرار می دهند
با این میزان حرارت دهی فقط باکتری های بیماری زا از بی می روند اما گونه های رویشی، تخم ها(اسپور ها)، ویروس ها، هاگ ها و… زنده می مانند به همین علت مدت نگهداری مواد پاستوریزه شده بسیار کوتاه تر از مواد استرلیزه شده است.
مواد پاستوریزه شده مثل شیر را باید تا زمان انقضا درون یخچال و دماهای پایین نگهداری کنیم تا مانع از رشد سریع میکروب ها شویم.

2- استرلیزاسیون

استرلیزه کردن یکی از مطمئن ترین و بهترین روش های نگه داری طولانی مدت مواد است. استرلیزه کردن به دو روش فیزیکی و شمیایی انجام می شود.
برای استرلیزه کردن، مواد خوراکی را برای ۴ الی ۵ ثانیه در معرض حرارت ۱۲۰_۱۵۰ درجه قرار می دهند، حرارت می تواند به صورت مستقیم یا غیر مستقیم باشد.یکی از روش های استرلیزه کردن فیزیکی مواد، استفاده از پرتوهاست که با تابش آن ها میکروارگانیسم ها از بین می روند ، البته مواد خوراکی مایع مانند شیر را می توان با استفاده از فیلتر های مخصوص نیز استرلیزه کرد.
استرلیزاسیون کمترین تاثیر را روی بو و مزه دارند و کمترین میزان تخریب را شامل می شوند. مواد غذایی با استرلیزه شدن عمر بسیار طولانی تری دارند زیرا همه ی میکروارگانیسم ها از جمله باکتری ها، تخم ها، اسپور ها، ویروس ها و هاگ ها از بین می روند و اگر مواد غذایی در بسته بندی های مخصوص مثل پاکت های تتراپک نگهداری شوند می توان آن ها را برای مدت طولانی بدون یخچال نگه داری کرد. این ماندگاری بالا باعث شده که بعضی از مصرف کننده ها از خرید این مواد غذایی خودداری کنند زیرا علت این ماندگاری را نگهدارنده ها می دانند
اما تنها دلیل ماندگاری طولانی فقط استرلیزه کردن و نوع بسته بندی آن هاست.

ads
ads
ads

موضوعات مجله

.

آخرین مطالب مجله

.
  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد یا جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه مطلب
0