تحقیقات جدید نشان داده اند که تولید کنندگان مواد غذایی می توانند بسته بندی محصولات را تغییر دهند تا ذائقه مردم را تغییر دهند و از این رو باعث ترویج تغذیه سالم شوند.این تحقیق که توسط دکتر روانشناس کاترین جانسون بوید از دانشگاه آنگلیا روسکین انجام شد ، برداشت مردم از بیسکویت یکسان با شش بسته بندی مختلف را بررسی کرد.
در ژورنال Food Quality منتشر شده است ، افرادی که این شش بسته بندی مختلف بیسکویت جو را خریداری کردند ، به جای ملاک قرار دادن معیارهایی نظیر سلامتی ، تردی و یا دلپذیری ، فقط بر اساس ظاهر بصری آنها ارزیابی می کردند.
مطالعات قبلی نیز نشان داده بود که بسته بندی و یا برچسب زدن می تواند درک افراد از غذا را تغییر دهد.این مطالعات به بررسی چگونگی درک یک محصول غذایی بسته به ظاهر آن می پرداخت.
گزارش ها حاکی از آن بود که بسته بندی بیسکویت جو به وضوح با مردم ارتباط برقرار می کند و شرکت کنندگان به هنگام مشاهده بیسکویت هایی که دارای ظاهری شکیل تر هستند احساس سلامتی بیشتری می کنند ، از این رو بیسکوییت جو ( بسته به ظاهرش ) می توانست در ذهن مردم هم سالم ترین میان وعده و هم ناسالم ترین میان وعده تصور شود.
دکتر روان شناس جانسون بوید گفت: یک کالای شیرین و سالم نظیر بیسکویت جو از نظر ظاهری و بسته بندی نیز باید شیرین و جذاب باشد ، این موضوع باعث بالا رفتن درک ذائقه مردم شده و احتمال خرید در آنها بیشتر می شود.
بنابراین برای هدایت تصمیمات خرید سالم تر ، تولید کنندگان مواد غذایی باید علاوه بر استفاده از مواد اولیه سالم و عرضه آن به صورت کاملا بهداشتی باید به طرح های ظاهری و بسته بندی ها نیز توجه کنند تا رغبت مردم به مصرف اینگونه مواد غذایی سالم بیشتر شود.