تمیز کردن : دست ها و سطوح قابل شست و شو را مرتب بشویید
– میکروب هایی که باعث مسمومیت مواد غذایی می شوند می توانند در بسیاری از مناطق زنده بمانند و در اطراف آشپزخانه شما پخش شوند.
– دست ها را به مدت 20 ثانیه با آب و صابون قبل ، حین و بعد از تهیه غذا و قبل از خوردن غذا بشویید.
– ظروف ، تخته های برش و میزهای غذاخوری را با آب گرم و صابون بشویید و تمیز کنید.
– میوه و سبزیجات تازه را زیر آب ولرم طی 3 مرحله بشویید.
جدا سازی : مواد غذایی سالم را در مجاورت مواد غذایی آلوده قرار ندهید
– گوشت خام ، مرغ ، غذاهای دریایی و تخم مرغ می توانند میکروب ها را به غذاهای آماده برای خوردن منتقل کند مگر اینکه آنها را جدا نگه دارید.
– از تخته و صفحات برش جداگانه برای گوشت خام ، مرغ و غذاهای دریایی استفاده کنید.
– هنگام خرید مواد خام نظیر، گوشت ، مرغ و غذاهای دریایی توجه داشته باشید که آنها را از سایر مواد غذایی دور نگه دارید.
– در یخچال گوشت خام ، مرغ خام ، غذاهای دریایی خام و تخم مرغ را از سایر غذاها جدا نگه دارید.
مواد غذایی و طبخ با دمای مناسب
هنگامی که دمای داخلی مواد غذایی به اندازه کافی بالا رود میکروب هایی را که می توانند شما را بیمار کنند از بین می روند.
تنها راه برای اطمینان از تهیه غذای سالم ، استفاده از دماسنج پخت است. با چک کردن رنگ و بافت آن نمی توانید بگویید که آیا غذا کامل پخته شده است یا خیر ( به خصوص برای گوشت و مرغ).
در زیر لیستی از مواد غذایی و دمای ایده آل برای پخت آن را بررسی کنید:
145 درجه فارنهایت برای برشهای کامل گوشت گاو ، گوسفند و بره
165 درجه فارنهایت برای انواع مرغ ها نظیر مرغ معمولی و یا بوقلمون
145 درجه فارنهایت برای ژامبون تازه (خام)
145 درجه فارنهایت برای ماهی
مواد غذایی و انجماد سریع
– اگر مواد قابل خوردن در دمای اتاق باقی بماند ، باکتریها می توانند به سرعت تکثیر شوند. هرگز بیش از 2 ساعت غذای قابل فساد را بیرون نگذارید.
– یخچال و فریزر خود را در دمای 5 درجه سانتی گراد نگه دارید.
– ظرف 2 ساعت مواد قابل خوردن را منجمد کنید. (اگر درجه حرارت بیرون از 32درجه سانتی گراد است ، در مدت 1 ساعت فریزر کنید.)
– مواد غذایی منجمد را با خیال راحت گرم و مصرف کنید. هرگز غذاهای باقی مانده روی میز را مجدد گرم نکنید ، زیرا باکتری ها به سرعت در قسمت هایی از آن که به دمای اتاق می رسند تکثیر می شوند.