محققان مؤسسه ملی غذا روشهای جدیدی را تدوین کرده اند که به دست آوردن داده های بیشتر از یک نمونه مواد غذایی برای تشخیص باکتری های غذایی با هزینه های کمتر ، تلاش کمتر و سریعتر امکان پذیر است.محققان این روش را به عنوان بخشی از پروژه آستریکس تهیه کردند که هدف آن بهبود ایمنی مواد غذایی شیمیایی است.
در این روش طیف وسیعی از مواد را اسکن کرده و سپس تعیین می کنند که آیا هر یک از آنها آلوده و مشکل ساز هستند یا خیر.سپس مواد شناسایی شده با جزئیات بیشتری مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد.
شناسایی چندین گروه از مواد در یک نمونه :
در پروژه آستریکس ، محققان اولین و بزرگترین گام را در جهت جستجوی چندین گروه از مواد به طور هم زمان در نمونه های مواد گیاهی برداشته اند.این کار باعث شناسایی آفات ، مایكوتوكسینها و سایر آلودگیها در یك نمونه به جای جستجوی هر گروه از مواد در نمونه های جداگانه می شود.
تجزیه و تحلیل بدون استفاده از استانداردها :
در روش قبلی هنگام اسکن مواد مضر که به گروه آلکالوئیدهای پیرولیزیدین متعلق بود ، تنها یک روش مفید وجود داشت و آن هم استفاده از استاندارد های جهانی بود. روش استانداردهای جهانی فقط برای 50 مورد از 600 ترکیب شناخته شده متعلق به این گروه قابل استفاده بود.
همچنین از این روش برای اسکن مواد ناشناخته و به منظور بررسی اینکه آیا مواد شیمیایی موجود در مواد بسته بندی مواد غذایی به مواد غذایی منتقل می شوند یا خیر استفاده می کنند.محققان در روش سنتی به کمک استانداردهای جهانی به دنبال گروههای شناخته شده از مواد خاص در غذاهای بسته بندی شده بودند.
قبل از استفاده از آن برای تحقیق و کنترل ، این روش باید بیشتر توسعه یابد.